Projecte

I Cursa IE Lluís Millet

Institut Escola Lluís Millet - Santa Coloma de Gramenet

Contacte: atorre45@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
Primària 2n Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Tall làser
Durada
entre 10 i 25 hores

Com promocionaries l'esport a la teva comunitat educativa?

Descripció del projecte i de l’obra

A partir de la pregunta essencial, tres infants de 4t de primària decideixen organitzar una cursa per a tota la comunitat educativa. Aquest procés és lliure, tot acompanyat de la docent de l’ambient d’emprenedoria. D’aquesta pregunta sorgeixen d’altres preguntes indagadores i es dissenyen alguns passos a seguir i idees que s'incorporen al projecte. Els infants de 4t, 5è i 6è de primària treballen simultàniament i cooperativament, establint-se un aprenentatge entre iguals.

Reflexió

“Ha estat una sorpresa que els companys i companyes hagin confiat en nosaltres i hagin contribuït i continuat la proposta” Maria,5è. “Mai ens haguèssim imaginat que arribés a fer-se i que participés tothom”. Ari, 5è. “Ha estat divertit i alegre fer aquest projecte”. Genís, 5è. “El treball en equip que s’ha produït entre l’alumnat de diferents nivells i la il.lusió i les ganes per part de tota la comunitat educativa ha estat esplèndid. Portar a terme el projecte a la vida real omple de sentit els aprenentatges”.Anna

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Aquest projecte mostra als infants el camí cap a una comprensió del món plena de sentit. Es promouen situacions d’aprenentatge en les que es desenvolupen i s’utilitzen funcions cognitives complexes en les que l’infant ha de prendre decisions, planificar-se, organitzar-se, autoavaluar-se, dialogar i realitzar acords amb la resta de grup, practicar el pensament creatiu i flexible, a més d’esforçar-se per aconseguir objectius a mig i llarg termini. Es relacionen els sabers curriculars amb la utilitat i l’aplicabilitat, permetent que la nova informació s’adquireixi d’una forma globalitzada.

Col·laboradors externs

En aquest projecte ha col·laborat l'ajuntament de la ciutat (Santa Coloma de Gramenet) oferint gratuïtament les pistes d'atletisme del municipi, l'empresa de menjador del centre, "Com a casa menjadors", proporcionant aigua i plàtans i el Badalona Lab confeccionant les medalles i peus de copa dissenyades pels infants.

Preguntes connectores

Competició o cooperació? Tothom podrà córrer la mateixa distància? Quin tipus d'avituallament es necessita quan corres? És necessari un obsequi final? L'espai compta?

Objectius d’Aprenentatge

Aprendre a resoldre reptes de la vida quotidiana per saber desenvolupar-se en situacions diverses. Cercar i trobar la informació necessària per a la realització de les tasques. Aprendre a cooperar i col·laborar amb els companys i companyes per saber treballar en equip. Desenvolupar l’autoconeixement i potenciar l’autoestima, prenent consciència de les pròpies habilitats per créixer com a persona i conèixer-se a un mateix. Desenvolupar i potenciar la creativitat per ajudar a crear una identitat pròpia. Aprendre a identificar els coneixements que cal adquirir per aconseguir un objectiu. Aprendre a utilitzar els dispositius digitals i les seves funcionalitats bàsiques de manera autònoma per realitzar tasques senzilles.