NANOTECNOLOGIA I LA VIDA SUBMARINA
Escola La Maquinista - Barcelona
Contacte: escola@escolalamaquinista.cat / sarbiol@xtec.cat
![](https://projectesfaig.cesire.cat/wp-content/uploads/projects-imgs/mapa_projecte.jpg)
Com podem reduir els microplàstics dels mars per millorar l’estat de la vida submarina aplicant la nanotecnologia?
Descripció del projecte i de l’obra
El projecte va sorgir a partir de la investigació i comprensió dels diversos ecosistemes marins i la seva importància. Col·laborant amb científiques de l'I.C.M, vam explorar la rellevància del plàncton per al nostre planeta. El resultat ha estat enfocar-nos en una problemàtica real: la reducció dels microplàstics marins. Mitjançant la creació de prototips/maquetes de 5 nanorobots, aspirem a millorar l'estat de la vida submarina i preservar la salut dels nostres oceans. (Aquest projecte s'ha dut a terme a l'aula de 6è de primària (Selva Negra) el curs 2023-2024 a càrrec de la Sònia Arbiol).
Reflexió
La nanotecnologia té un potencial enorme per reduir la contaminació per microplàstics en els mars mitjançant innovacions en detecció, captura i degradació. No obstant això, és imprescindible avançar amb prudència, combinant la investigació científica amb una regulació adequada per garantir que aquestes solucions siguin segures i efectives a llarg termini. La lluita contra la contaminació per microplàstics és una tasca urgent i complexa que requereix la col·laboració entre científics, governs, indústria i societat.
![](https://projectesfaig.cesire.cat/wp-content/uploads/projects-imgs/n-a-n-o-r-o-b-o-t-s.jpg)
Recursos i materials
Productes vinculats
Logo Escola
![](https://projectesfaig.cesire.cat/wp-content/uploads/projects-imgs/logo_es.png)
LogoSociComunitari
![](https://projectesfaig.cesire.cat/wp-content/uploads/projects-imgs/logotips_collaboradors.png)
![](/wp-content/uploads/FAIG-2.png)
Propòsit del projecte
Investigar diferents opcions sobre com podem reduir els microplàstics dels mars implementant la nanotecnologia de forma creativa, per tenir cura del nostre entorn.
Col·laboradors externs
Nanoinventum: Jordi Díaz. I.C.M: UPC: