
Pregunta essencial, repte o servei
Conèixer el passat, ens ajuda a entendre el present i millorar el futur?
Propòsit del projecte
Conèixer les diferents etapes de la prehistòria.
Descobrir nous indrets del nostre entorn per tal de sentir-se més part de la seva societat.
Descripció del projecte i de l’obra
A partir de conèixer com eren les etapes de la prehistòria intentem trobar restes d’aquesta època al nostre poble, tot descobrint indrets que desconeixien i marcant amb QR aquestes descobertes. Dins el marc del tema de la prehistòria hem intentat descobrir si hi havia indicis de les etapes de la prehistòria al nostre poble, Anglès. Així com, tot allò que ens pogués aportar per saber més sobre el passat i ajudar-nos a entendre el present (com és que vivim en societats, com estem organitzats…) i què podem fer per millorar el futur del nostre poble.


Col·laboradors externs
Lluís Clapés - Va venir a explicar-nos que les Coves d'en Bertran no són unes coves sinó que són unes mines. També ens va explicar quin tipus de mines hi ha a la nostra zona, així com altres aspectes relacionats amb elles.
Biblioteca d’Anglès - Anem a fer-hi una recerca d'informació sobre les etapes i la vida a la Prehistòria en llibres, basant-se en una bateria de preguntes formulades per la bibliotecària.
Preguntes connectores
- Què és la prehistòria i en quin període de temps la situem?
- Quines etapes de la prehistòria es coneixen?
- Què en sabem del passat del nostre poble?
- Què fem amb la informació que hem trobat sobre les “Coves d’en Bertran”?
Objectius d’Aprenentatge
Elaborar els textos en tres idiomes diferents.
Produir un text escrit en llengua anglesa que expressi la mateixa informació que en català i castellà.
Mediar entre diferents llengües utilitzant estratègies i coneixements per processar i transmetre informació.
Reconèixer similituds i diferències entre les tres llengües que s’aprenen a l’escola per iniciar-se en el desenvolupament de la consciència lingüística i millorar les destreses comunicatives.
Reflexió
El fet de treballar de manera més autònoma ha sigut molt motivador per l’alumnat. Ha fet que tinguessin més ganes de saber i descobrir les “enigmes” que se’ls han anat proposant. D’altra banda ha sigut un procés molt més lent, tot i que enriquidor. Estem satisfetes de la feina feta, dels aprenentatges que han adquirit i dels resultats obtinguts.