Projecte

La pobresa. Malbaratament d’aliments

Escola La Maquinista - Barcelona

Primària 2n Cicle

https://www.escolalamaquinista.cat/

.

Col.laboradors

Share
Etapa/Cicle
Primària 2n Cicle
Àmbits d’acció
Salut i Benestar Justícia Global
Tecnologies Maker
Robot de cuina
Durada
més de 50 hores

Pregunta essencial, repte o servei

Com podem contribuir a reduir la pobresa al nostre barri?

Propòsit del projecte

Fomentar la solidaritat i l'acció comunitària per combatre la pobresa alimentària de l'entorn proper i que els alumnes adquireixin coneixements i tècniques per aprofitar millor els aliments.

Descripció del projecte i de l’obra

El projecte sorgeix per la preocupació i la voluntat d'ajudar a millorar la situació de pobresa del nostre entorn. D'aquí es pregunten: "Com es pot contribuir a reduir la pobresa al nostre barri?". S’inicia una investigació sobre malbaratament d'aliments al món i a l'escola. Com a acció concreta es va col·laborar amb el Rebost d'Aliments de St.Andreu. A partir d’aquí van sorgir altres preguntes sobre les causes del malbaratament d'aliments i el deteriorament d'aquests. El que va dur a realitzar experiments i exploració de tècniques de conservació.L'obra final es van vendre melmelades a la fira

Col·laboradors externs

Banc d'aliments del barri la Sagrera.
Famílies de l'escola.

Preguntes connectores

Per què es fan malbé els aliments?
Com podem conservar els aliments?
Quins aliments són més adients per portar al banc d'aliments?

Objectius d’Aprenentatge

Identificar les causes i conseqüències del malbaratament d'aliments i la pobresa alimentària.
Entendre l'impacte social i ambiental del malbaratament d'aliments.
Adquirir estratègies per reduir el malbaratament d'aliments en el seu entorn quotidià.

Reflexió

Amb la realització d'aquest projecte els infants han experimentat un canvi significatiu en la seva percepció i comportament respecte al malbaratament d'aliments. Sent més conscients de les conseqüències del desaprofitament d'aliments i la importància d'evitar el malbaratament alimentari. També,han adquirit coneixements sobre tècniques de conservació que els permeten allargar la vida útil dels aliments (emmagatzematge i la refrigeració), proporcionant-los eines per evitar el malbaratament tant a casa com a l'escola.