
Pregunta essencial, repte o servei
És la vida una muntanya russa?
Propòsit del projecte
Aprendre la ciència que hi ha darrere d'un parc d'atraccions, i analitzar les emocions de l'adolescència com a símil a una muntanya russa.
Descripció del projecte i de l’obra
L'alumnat dissenya la seva pròpia muntanya russa i la crea amb paper. En paral·lel es treballa les energies relacionades i es fa un símil amb les emocions amb l'adolescència, creant un fanzine també com a recull. Es passa una enquesta a la resta del centre per recollir les emocions que es desperten amb aquest tema i veure si el gènere o l'edat té alguna cosa a veure. Per acabar, es realitza un pop up com a invitació a la nostra muntanya russa.
Creació d’obres o productes
S'ha dissenyat i construït amb paper un model de montanya russa. I un fancine d'emocions que recull les idees al voltant de la metèfora de l'adolescència com una muntanya russa d'emocions.

Col·laboradors externs
De moment, no n'hem buscat
Preguntes connectores
Quina muntanya russa volem construir?
És l'adolescència una muntanya russa d'emocions?
Què ens fa por i què ens emociona?
Com funciona una muntanya russa?
Com publicitem una atracció?
Objectius d’Aprenentatge
Comprendre i aplicar els conceptes d’energia cinètica, potencial i mecànica, integrant-los en el disseny i construcció de la muntanya russa.
Dur a terme un procés de construcció col·lectiva, contribuint al disseny i creació d'una muntanya russa de classe feta amb paper, treballant de manera col·laborativa.
Utilitzar el paper com a material de construcció i modelatge ràpid, explorant-ne les possibilitats creatives i funcionals en el projecte.
Reflexionar sobre els canvis emocionals propis de l'adolescència, utilitzant la metàfora de la muntanya russa per entendre les emocions fluctuants d’aquesta etapa.
Reconèixer i expressar les pròpies emocions mitjançant la creació d’un fanzine, reflectint-hi l’experiència emocional viscuda al llarg del projecte.
Comunicar i publicitar una creació pròpia amb el disseny d’una targeta d’invitació pop-up al parc, mostrant creativitat i habilitats comunicatives.
Reflexió
"El projecte ens ha semblat guai perquè el tema és interessant!" - alumnat "No ens han agradat els càlculs de les energies" - alumnat "La construcció de la muntanya russa ha sigut molt divertit!" - alumnat "Aquest projecte ha motivat molt l'alumnat al treballar un tema que a la majoria apassiona!" - professorat