Projecte

Egipte i conservació del patrimoni

Escola Miquel Utrillo - Sitges

Primària 2n Cicle

Escola Miquel Utrillo escola escolamiquelutrillo@escolamiquelutrillo.cat

.

Share
Etapa/Cicle
Primària 2n Cicle
Àmbits d’acció
Justícia Global
Tecnologies Maker
Plòter de tall
Durada
més de 50 hores

Pregunta essencial, repte o servei

Quina és la importància de la conservació del patrimoni?

Propòsit del projecte

Aquest projecte pretén que l'alumnat reflexioni sobre la importancia de la conservació del patrimoni partint del coneixement de l'Antic Egipte. A més a més, organitzar una campanya de recuperació d'un element del patrimoni sitgetà, els farà encara més conscients de la cura i l'estima de l'entorn.

Descripció del projecte i de l’obra

Aquest projecte sorgeix dels interessos de l’alumnat pel món egipci. A partir del plantejament de la pregunta connectora "Què hi fa un temple egipci a Madrid?" els i les alumnes han d'anar resolent reptes per tal de conèixer l'Antic Egipte i el seu patrimoni. La segona part del projecte, està enfocada a parlar del patrimoni sitgetà i a organitzar una campanya de recuperació d'algun element patrimonial que sigui significatiu per a l'alumnat de quart.

Col·laboradors externs

Beli Artigas (historiadora de l'art i experta en patrimoni) Carmen Gasulla (Regidora d'Urbanisme,Acció ambiental i Transició ecològica a l'Ajuntament de Sitges) Roger Serra (arquitecte)

Preguntes connectores

Què hi fa un temple egipci a Madrid?
Què és el patrimoni i què podem fer per conservar-lo?

Objectius d’Aprenentatge

Situar Egipte en un mapa i en la línia del temps. Conèixer les diferents etapes de la història. Interpretar, descobrir i imaginar com era la vida i la societat a l’Antic Egipte. Representar, construir i comparar figures de dues i tres dimensions i classificar-les segons les seves propietats. Ser capaç de mostrar una opinió crítica sobre la importància de la protecció patrimoni cultural mitjançant textos argumentatius. Proposar accions per a la conservació i millora del patrimoni sitgetà. Conèixer l'escala en els plànols. Fer ús dels diferents recursos de l'escola per elaborar una campanya de difusió. Elaborar les tasques grupals mitjançant rols cooperatius.

Reflexió

"L'alumnat s'ha implicat molt activament en la recuperació de l'Hort de Can Falç i és capaç d'explicar amb les seves paraules la importància de conservar el patrimoni" (mestres de quart). " Aquest projecte i la vostra iniciativa és molt potent i necessària pel poble de Sitges. Ens ha d'escoltar l'Alcaldessa!" (Carmen Gasulla, Regidora d'Urbanisme). " És molt enriquidor veure com el meu fill ha comprès que les idees dels infants són escoltades i pooden transformar el món" (mare de quart)