Com les nostres decisions poden afectar la vida dels altres?
Descripció del projecte i de l’obra
El sisme ocorregut al Marroc durant les primeres setmanes de curs impacta l’alumnat de 1r d’ESO que, preocupat paral·lelament per la salut tant pròpia com de familiars i amics, esdevé l’eix principal del projecte i centre d’estudi. Detectada la preocupació es realitza un estudi sobre què entenem per salut i s’inicia una reflexió sobre com les decisions individuals poden afectar el benestar col·lectiu. A partir d’aquí, els alumnes decideixen organitzar una campanya de donació sang al centre per poder aportar el seu granet d’arena a la societat.
Reflexió
“Aquest projecte l'he trobat molt interessant, m'ha agradat organitzar-nos per comissions i com hem tractat aquesta temàtica que ens preocupava. Acabar en un producte final com ha estat la campanya de sang m’ha fet sentir molt satisfet”. Alumne de 1r d’ESO. “L'aprenentatge té sentit quan l'alumnat s'enfronta a reptes reals que desperten la seva motivació o preocupació. Acompanyar-los en l'organització d'un esdeveniment per al bé comú de la societat i en impacte al seu entorn ha estat molt gratificant”. Docent
Recursos i materials
Productes vinculats
Logo Escola
LogoSociComunitari
Propòsit del projecte
Promoure valors com la solidaritat i la cooperació per donar resposta a problemes globals a partir d'accions locals, prenent consciència de l'impacte de les decisions personals en els altres.
Col·laboradors externs
Banc de sang i teixits
Preguntes connectores
Des de quan els humans ens preocupem per la nostra salut? Què et corre pel cos? Quina informació ens dona el grup sanguini? Què és una bona decisió? Què es fa per promoure les donacions de sang? Què podem fer nosaltres?
Objectius d’Aprenentatge
- Prendre consciència de la repercussió de les accions individuals a la comunitat. - Reflexionar sobre les necessitats de l'organisme humà relatives a la seva supervivència i relacionar-ho amb el conjunt d'aparells i sistemes d'òrgans que integren el cos humà. - Resoldre problemes contextualitzats de la vida quotidiana.