Projecte

Cruspim-nos l’Intecaa

Institut Salvador Sunyer i Aimeric - Salt

Contacte: b7008407@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
ESO 1r Cicle
Desafiaments
Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Audiovisual
Durada
entre 10 i 25 hores

QUINA TECNOLOGIA HI HA DARRERE DELS ALIMENTS?

Descripció del projecte i de l’obra

Conèixer els productes de proximitat, les propietats d'aquests productes, com es produeixen, el problema de la contaminació per l'excés de productes tòxics en l'agricultura, saber d'on ens ve el que mengem, si ha possibilitat de reduir aquesta contaminació, conèixer la cultura gastronòmica del nostre país, tastar plats i postres tradicionals. Finalment crear un video per participar en un concurs de la UDG.

Reflexió

En aquest projecte ja fa tres anys que hi participem i encara apostem per ell perquè permet a l'alumnat investigar, reflexionar, tastar i conèixer elements de la nostra gastronomia i tota la tecnologia, problemes ambientals... que envolta la creació d'aliments (coordinador de projectes).

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

Treballar diferents elements de l’alimentació, la tecnologia, la petjada ecològica, què és el km 0… lligant-los amb plats tipics catalans per coneixent la cultura gastronòmica del país.

Preguntes connectores

D'on ve el que mengem? Quina tecnologia s'utilitza? Quina és la seva petjada ecològica? Què són productes de km0? Quines cançons o refranys tradicionals coneixem sobre el menjar?

Objectius d’Aprenentatge

- Valorar la importància dels hàbits sostenibles. - Comparació i valoració de dietes saludables i no recomanables a partir de la identificació dels seus components. - Conèixer els diferents nutrients i les seves funcions a l’organisme. - Comprender la estructura y las particularidades del texto instructivo, a partir de ejemplos, para la elaboración de un texto propio. - Saber representar i calcular percentatges. - Crear continguts digitals.