Projecte

CREEM EL RESTAURANT SOSTENIBLE

Institut Roseta Mauri - Reus

ESO 1r Cicle

faig@iesrosetamauri.org

.

Share
Etapa/Cicle
ESO 1r Cicle
Àmbits d’acció
Tecnologia i Comunicació
Tecnologies Maker
Audiovisual
Durada
entre 35 i 50 hores

Pregunta essencial, repte o servei

Fins a quin punt els diners són la raó de l'èxit?

Propòsit del projecte

El propòsit de "Creem un restaurant sostenible" és que els alumnes desenvolupin un projecte empresarial en el sector de la restauració, aplicant coneixements de diverses àrees com l'economia, el màrqueting, la nutrició i la gestió empresarial. A través d'aquest projecte, els estudiants aprendran a crear un pla de negoci, dissenyar un menú equilibrat, gestionar pressupostos i desenvolupar estratègies de màrqueting per atraure clients. A més, fomentarà habilitats com el treball en equip, la creativitat i la resolució de problemes, preparant-los per a futurs reptes professionals.

Descripció del projecte i de l’obra

"Creem un restaurant sostenible" és un projecte interdisciplinari dissenyat per a l'alumnat de 2n d'ES0, en el qual hauran de crear i desenvolupar el seu propi restaurant des de zero. A través d’aquest repte, treballaran en equips per investigar, planificar i dissenyar un negoci de restauració, aplicant coneixements d’economia, nutrició, màrqueting i llengua catalana. Cada grup crearà una pàgina web a Google Sites, on presentaran el seu restaurant de manera estructurada. També realitzaran una presentació oral davant de la classe, on exposaran tot el procés creatiu i de gestió del restaurant.

Preguntes connectores

1. És viable fer un restaurant d'èxit que sigui a la vegada sostenible?
2. Quin impacte té el meu restaurant en el canvi climàtic?
3. Utilitzar productes ecològics i de proximitat augmenten els costos del meu restaurant?
4. Quin cost té la teva salut?
5. Fomentar l'economia local farà el meu restaurant millor?
6. Com influeix l'ambient de treball i les condicions laborals en el rendiment dels treballadors i en el benefici de l'empresa?

Objectius d’Aprenentatge

Analitzar els diferents models de negoci en el sector de la restauració per comprendre els factors que influeixen en l’èxit d’un restaurant.

Elaborar un pla de negoci bàsic aplicant conceptes d’economia i matemàtiques per desenvolupar una proposta de restaurant viable.

Dissenyar una carta de plats equilibrada tenint en compte aspectes nutricionals, culturals i de sostenibilitat per fomentar una alimentació saludable i responsable.

Gestionar un pressupost utilitzant càlculs de costos i beneficis per assegurar la viabilitat econòmica del restaurant.

Comunicar de manera efectiva les idees i estratègies del projecte mitjançant presentacions i suports visuals per convèncer potencials clients o inversors.

Treballar de manera col·laborativa distribuint rols i responsabilitats dins l’equip per desenvolupar competències personals i de treball en equip.

Utilitzar eines digitals per crear materials de promoció i gestió del restaurant amb l’objectiu de millorar-ne la difusió i organització.

Reflexionar sobre el procés d’aprenentatge identificant èxits i dificultats per millorar el treball autònom i en equip.

Reflexió

Alumnes: Al principi, quan ens van explicar el projecte, vaig pensar que seria complicat perquè mai havia pensat en tot el que cal per muntar un restaurant. Però a mesura que anàvem avançant, m’ho vaig començar a passar molt bé. Professorat: Enguany, el projecte Creem un restaurant ha estat una experiència molt enriquidora tant per als alumnes com per a nosaltres, els professors. Des del primer dia, vam veure com aquest repte despertava el seu interès i els permetia treballar de manera autònoma i creativa.