Projecte

Caminant pel municipi

Escola Bellavista Joan Camps i Giró - Les Franqueses del Vallès

Contacte: a8059780@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
Primària 2n Cicle
Desafiaments
Justícia Global
Tecnologies Maker
Eines manuals
Durada
entre 25 i 35 hores

Què podem fer nosaltres per a organitzar la Caminada a Milpins i que sigui més solidària?

Descripció del projecte i de l’obra

L’alumnat organitza una caminada solidària per recaptar fons i promoure la participació de la comunitat educativa. Així doncs, l’alumnat defineix el recorregut, sol·licita els permisos a l’ajuntament, busca col·laboracions, dissenya com serà la difusió i la duu a terme i planifica les activitats de dinamització. El dissabte 6 d’abril, a les 9 h, l’alumnat rep a la comunitat educativa i lidera la caminada fins a Milpins.

Reflexió

L'experiència de comunicar-se amb l'alcalde del municipi per definir el recorregut i gestionar tots els aspectes necessaris per a la realització de la caminada ha proporcionat als infants una gran responsabilitat i motivació. Mestres i tutores del cicle mitjà. En aquest projecte, hem descobert més profundament el significat de la paraula solidaritat i la importància del treball en equip per aconseguir objectius comuns. Alumnat de cicle mitjà.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Recaptar diners per abaratir el cost de les colònies i promoure la participació de la comunitat educativa

Col·laboradors externs

TresMes Ecoactiva SL

Preguntes connectores

On està situat Milpins? Com podem arribar a Milpins? Com organitzem la caminada? Quines activitats podem fer a Milpins? Com podem recaptar diners durant la caminada? Com podem aconseguir que hi hagi una participació elevada? Hem aconseguit els nostres objectius?

Objectius d’Aprenentatge

Conèixer les característiques del nostre municipi, 5 pobles, gastronomia, cultura, festes amb la finalitat de sentir-nos més arrelats al nostre municipi. Crear diversos textos per difondre un mateix contingut en situacions formals i informals. Aprendre a utilitzar el Google Maps com a eina digital dissenyant recorreguts pel municipi, tot calculant distàncies i temps. Analitzar indrets locals per observar quins canvis s'han produït per causa humana. Crear diverses maneres de difondre un mateix contingut. Conèixer les característiques del nostre municipi, saber localitzar els diferents punts d'interès (direccions, establiments...)