Projecte

Descobrint la nostra història

Escola Sa Forcanera - Blanes

Contacte: b7008274@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
Primària 3r Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació
Tecnologies Maker
Eines manuals
Durada
entre 10 i 25 hores

Com podem donar a conèixer el nostre passat?

Descripció del projecte i de l’obra

El projecte s’inicia amb una notícia sobre el descobriment d’una “errònia” resta prehistòria a Santa Coloma de Cervelló. Es busca donar importància a la recerca del passat per tal de conèixer d’on venim i donar resposta a infinitat de preguntes que ens sorgeixen avui en dia. Després de la recerca i investigació sobre el passat, l'alumnat es decideix a crear el seu propi museu arqueològic a l’escola.

Reflexió

Conèixer el nostre passat ens permet actuar en el present i de cara al futur. Descobrir diferents maneres de conèixer el passat pot fer que l’alumnat vulgui saber-ne més, tingui ganes d’ampliar el que ja sap. "M'ha agradat molt poder explicar tot el que he treballat en el projecte a les famílies que van venir a visitar el museu"

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

Conèixer les professions relacionades amb la difusió i el coneixement de la història, concretament les etapes de la Prehistòria i l'Edat Antiga i la importància de conèixer el nostre passat per entendre el present i actuar per al futur. Alguns dels principis pedagògics en els que ens hem centrat en aquest projecte són la Creativitat i la Significativitat.