Projecte

App de desenvolupament sostenible

Institut Escola el Morsell - Olivella

Contacte: a8077371@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
ESO 1r Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació
Tecnologies Maker
Programació
Durada
entre 35 i 50 hores

Com podríem utilitzar el mòbil per afavorir un desenvolupament més sostenible del nostre entorn?

Descripció del projecte i de l’obra

A partir del visionament del videoclip de la cançó de Moby “Are you lost in the world like me?” on es reprodueixen moltes escenes on el mòbil és el protagonista i es presenta una societat sense valors, individualista, consumista i abocada l’extinció, s’interpel·la a l’alumnat amb la pregunta “Com podríem utilitzar el mòbil per afavorir un desenvolupament més sostenible del nostre entorn?”. Abans que ells intentin donar-li resposta, els proposem treballar uns continguts (app inventor, ODS, Olivella i emprenedoria) que els ajudaran a obtenir idees i elaborar la seva pròpia proposta.

Reflexió

El projecte ha ajudat els alumnes a prendre consciència de com estan afectant les noves tecnologies al nostre desenvolupament i a agafar una base de com iniciar un projecte emprenedor relacionat amb la tecnologia mòbil i la sostenibilitat, reflexionar sobre les mancances i oportunitats que ofereix el seu entorn, conèixer els passos i habilitats necessàries per portar-lo a terme i, finalment, veure que són capaços d’adquirir coneixements de forma autònoma per desenvolupar-lo.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

Què els alumnes prenguin consciència de la necessitat d'aconseguir un desenvolupament més sostenible del seu entorn i com l'ús de les noves tecnologies pot ajudar a aquesta finalitat.

Preguntes connectores

P1.- Què és el desenvolupament sostenible? P2.- Coneixem bé el nostre entorn? Quines oportunitats ofereix? P3.- Quines qualitats necessito per desenvolupar un projecte? P4.- Si no tinc coneixements previs de programació, com puc crear una app?

Objectius d’Aprenentatge

OA1.- Dissenyar una app amb app inventor per solucionar un problema proper OA2.- Proposar mesures per afavorir un desenvolupament més sostenible del nostre entorn. OA3.- Conèixer el nostre entorn i avaluar-lo a partir d'un DAFO. OA4.- Cònèixer les nostres capacitats i poder relacionar-les amb el caracter emprenedor a partir d'un DAFO.