Projecte

Els hàbits saludables i el benestar

Escola Miquel Utrillo - Sitges

Contacte: Escola Miquel Utrillo

Share
Etapa/Cicle
Primària 1r Cicle
Desafiaments
Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Audiovisual
Durada
més de 50 hores

Què necessitem per sentir-nos bé?

Descripció del projecte i de l’obra

Tenint en compte que l’alumnat de primer ja és conscient de l’autonomia i la responsabilitat que tenen per fer diferents accions, hem de posar-nos d’acord en quines necessitats tenim i com ho podem satisfer. Per això amb la pregunta inicial, “Què necessitem per sentir-nos bé?” hem anat tocant alguns dels hàbits saludables necessaris per poder tenir més consciència, respectar-nos, respectar als companys i l’entorn més proper. L’obra final ha estat l’elaboració de la piràmide, amb els hàbits més beneficiosos a la part inferior i els evitable o perjudicials, a la part superior.

Reflexió

Alumne: “He après a seure bé, amb l’esquena recta i tocant de peus a terra.” Mestra: “Hem pogut aplicar tot el que hem anat coneixent a les colònies, és una molt bona oportunitat!”. Mare: “El meu fill m’ha anat explicant tot el procés i quan ho he vist a l’exposició, m’he adonat que heu treballat molt i que li ha quedat molt clar.” Sòcia comunitària: “És molt important donar eines de gestió emocional des de ben petits. Em sento satisfeta de poder aportar el meu coneixement als vostres alumnes.”

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

La importància dels hàbits d'higiene personal, de l'esport i la postura corporal, l'alimentació, la gestió emocional i les relacions socials, per a adquirir una base que els sigui útil per ara, i més endavant, quan siguin adults i ho puguin transmetre al seu entorn.

Col·laboradors externs

Caroline de Jonge: Osteòpata. Núria Cantí: Coach emocions. David Cruz: comunicació no violenta. Verórica Gonzàlez: Higienista bucal. Karen Roqueta: Biòloga. Empresa Bioeduca: Dídac, taller hàbits saludables.

Preguntes connectores

Quins hàbits d'higiene corporal hem de tenir per sentir-nos bé? Per què és important l'activitat física?(esport i descans) Quins són els hàbits saludables en l'alimentació? Com podem sentir-nos al llarg del dia? (mental/social benestar)

Objectius d’Aprenentatge

Veure la importància de la higiene personal i quines són les conseqüències de no fer-ho correctament. Trobar l'equilibri entre l'excés i la mancança de l'activitat física i gaudir de l'entorn natural, de la companyia... fent un bon ús de la postura corporal, ja sigui en moviment com asseguts (a terra i a la cadira). Prendre consciència de l'alimentació saludable i equilibrada, de proximitat i variada, evitant els aliments amb dolços afegits i les xocolates, així com beure aigua amb regularitat. Percebre les emocions i les necessitats d'aquestes per cobrir-les sent conscients del que ens fa bé i que ens perjudica, és a dir, fent una bona gestió emocional.