Projecte

La importància de les ONG

Escola Miquel Utrillo - Sitges

Contacte: escolamiquelutrillo@escolamiquelutrillo.cat

Share
Etapa/Cicle
Primària 3r Cicle
Desafiaments
Justícia Global Pau i Democràcia
Tecnologies Maker
Tall làser Plòter de tall Impressió 3D Cosit Audiovisual
Durada
més de 50 hores

Per què necessitem les ONG?

Descripció del projecte i de l’obra

Aquest projecte enllaça la iniciativa del CUEME (emprenedoria) amb els elements d'un projecte FAIG. Arran de la creació d'una cooperativa per recollir diners per a una ONG, sorgeix la pregunta de perquè són necessàries. Es treballaran aspectes com l'organització territorial, l'organització econòmica, el concepte de democràcia i la diferència entre empreses, cooperatives i ONG per tal que l'alumnat conegui tot el que envolta l'activitat on estan participant.

Reflexió

"L'impacte del projecte ha estat molt rellevant, principalment en l'alumnat (que ha mostrat un gran nivell d'autonomia), però també en l'entorn, recollint una bona quantitat de diners per poder fer una donació a una entitat del poble." - mestres de cinquè

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Que l'alumnat s'adoni que malgrat molts dels serveis i necessitats es cobreixen amb els impostos que paguem (i que són molt necessaris), les ONG, avui en dia continuen sent molt necessàries.

Col·laboradors externs

Armand Valera (ONG Ocularis), Adrián Esteve (ONG Més que Surf), Jordi Matas (Economista), Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sitges

Preguntes connectores

Com s'organitza el nostre país?; Com funciona l'economia d'una societat?; Com funciona una ONG?; Què podem fer nosaltres?

Objectius d’Aprenentatge

Conèixer la realitat geopolítica tant d'Espanya com de Catalunya. Argumentar les raons per a les qual és necessari pagar impostos per a poder viure en un món més just. Reflexionar sobre el paper de les ONG per promoure els valors del respecte i la justícia. Elaborar de manera cooperativa un producte creatiu per col·laborar amb una ONG.