Projecte

Benvinguts a l’institut

Institut de Sils - Sils

Contacte: mcorcoll@institutdesils.cat; b7009308@xtec.cat; aplasencia@institutdesils.cat

Share
Etapa/Cicle
ESO 1r Cicle
Desafiaments
Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Eines manuals
Durada
menys de 10 hores

Quin és el teu avatar?

Descripció del projecte i de l’obra

L'alumnat analitza el seu propi jo i la importància d'aprendre tenint en compte els beneficis i les conseqüències que comporta estudiar. Es planteja reptes realistes i assolibles envers el propi procés d'aprenentatge i fa un anàlisi profund en autoconeixement. El producte final és un dibuix del seu propi avatar amb la màxima creativitat possible (no té perquè ser un dibuix real) on l'alumnat destaca les seves potencialitats, debilitats i aspectes a millorar tenint en compte les característiques personals i l'avaluació inicial de la pròpia predisposició a l'aprenentatge.

Reflexió

"És molt important conèixer a l'alumnat per poder fomentar una bona convivència" "M'agrada aquest projecte perquè dóna la benvinguda i contextualitza a l'alumnat en aquesta nova etapa" "És imprescindible que l'alumnat adquireixi uns bons hàbits de treball per aconseguir l'èxit educatiu"

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

El projecte pretén donar la benvinguda a l'institut i contextualitzar a l'alumnat. Es posa al centre la importància de l'aprenentatge, el jo (autoconeixement) i la cohesió de grup. Aquest projecte es fa perquè l'alumnat i el professorat desconeix gran part de la nova comunitat educativa. Per a què?: per fomentar la cohesió de grup, donar-me a conèixer i conèixer els altres, generar dinàmiques positives de relació i d'aprenentatge. El propòsit és conèixer les personalitats de l'alumnat, que es cohesionin i s'acullin entre ells i alhora que comencin a establir uns bons hàbits d'aprenentatge.

Col·laboradors externs

No hi ha col·laboradors externs. Comptem amb col·laboradors interns: alumnat de cursos superiors que venen a l'aula a explicar la seva pròpia experiència per l'institut. Es fa una selecció de diferents perfils d'èxit, tant de creixement personal com acadèmic.

Preguntes connectores

- Com sóc i com em sento? - Què venim a fer a l'institut? - Com aprenem? - Per què són tan importants els anys que passem a l'institut? Quin és el meu horitzó? - Quin és el teu avatar? - Què he après? (metacognició)

Objectius d’Aprenentatge

- Analitzar el valor de l'aprenentatge, els valors de l'institut i les dinàmiques de treball que es porten a terme per generar dinàmiques positives de relació i d'aprenentatge. - Adquirir uns hàbits de treball i fomentar un clima d'aula amb la finalitat de facilitar la convivència i l'aprenentatge. - Avaluar la predisposició inicial a l'aprenentatge i altres recursos i potencialitats de l'alumnat per aconseguir l'èxit educatiu.