Projecte

Som escola verda

Escola Pax - Tarragona

Contacte: e3007117@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
Primària 1r Cicle
Desafiaments
Medi Ambient
Tecnologies Maker
Tall làser
Durada
entre 10 i 25 hores

Què vol dir ser escola verda?

Descripció del projecte i de l’obra

L'alumnat va aprendre què vol dir ser escola verda i la importància de les 3 R (reciclar, reutilitzar i reduir). Va fer un anàlisi de la nostra escola. Va fer fotografies per tenir evidències i va passar un qüestionari a totes les classes, per comprovar quines coses estem fent bé i quines altres podem millorar. Amb tota la informació obtinguda, va fer un debat sobre la realitat de l'escola i va arribar a unes conclusions que es concreten en unes propostes de millora que queden reflectides al vídeo de cloenda. També va engegar la proposta maker, la cartelleria de consells verds.

Reflexió

"No tenim prous contenidors per reciclar bé al pati, ens falta l'orgànic" Èlia de 2nB. "Hem de reduir més l'ús de l'aigua i del paper als lavabos i reutilitzar els fulls a l'aula." Aina de 2nA. "Per què som escola verda?" Laia tutora de 2nB. "Hem de fer un qüestionari per saber què fem bé i què podem millorar a l'escola."Eduard de 2nB. "Ens falta conscienciar a tota l'escola, fem un vídeo?" Rafa tutor de 2nA. "Ara a casa reciclem bé perquè els hi dic jo, abans no reciclàvem bé" Jan de 2nA.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

Volem que l'alumnat entengui què implica ser escola verda. A través d'aquest projecte i de les seves reflexions, volem que coneguin i apliquin el significat i la importància de les tres R (reduir, reciclar i reutilitzar). Mitjançant el vídeo de cloenda, volem conscienciar i implicar a la comunitat educativa per millorar com a escola verda que som.

Preguntes connectores

És igual un paisatge humanitzat que un de natural? Quin et fa sentir millor? Què passa a la nostra escola, ho investigues? Creus que et falta informació? La trobaràs a les aules? Som una escola verda de veritat?

Objectius d’Aprenentatge

Conèixer el significat i la implicació de les 3 R i la seva interrelació per a millorar el nostre entorn proper. Reconèixer les necessitats de l'entorn proper per a dur a terme accions de millora a l'escola. Saber explicar i fer propostes de possibles solucions als problemes detectats per a donar resposta a les necessitats del centre mitjançant la gravació d'un vídeo. Elaborar i dissenyar una cartelleria per conscienciar i recordar actuacions concretes per a millorar com a escola verda fent ús de les eines maker.