Projecte

Habitem el nostre barri

Institut Escola el Temple - Tortosa

Contacte: ietemple@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
Primària 3r Cicle
Desafiaments
Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Biomaterials Eines manuals Audiovisual
Durada
més de 50 hores

Què li passa al nostre barri?

Descripció del projecte i de l’obra

L’alumnat de 6è surt a donar un tomb pel barri, el veuen descuidat i brut i és per això que volen millorar-lo. Crearan empreses que es dedicaran a garantir un servei eficient i un aspecte agradable per a tots els residents que hi viuen. S’organitzaran en diferents equips que treballaran en la millora de diferents serveis per al barri: oci, transports, infraestructures, comerç i neteja i manteniment. Pensaran un nom, un logo, explicaran el servei que oferiran, faran la difusió a les xarxes etc. Tot per a poder millorar l’aspecte del barri.

Reflexió

“El que valoro positivament és que he après moltes coses. També he tingut l’oportunitat de poder parlar al punt d’informació de la I Fira Faig”. Alumna “Amb aquest projecte pretenem millorar les deficiències i les mancances del nostre barri a fi que tots els veïns tinguin més qualitat de vida dintre d’aquest”. Docents.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

El propòsit d'aquest projecte és fer conscient a l'alumnat perquè esdevingui crític amb la proximitat que els envolta i per això volem que desenvolupin una mirada reflexiva sobre l'estat del seu entorn més proper i que aprenguin a valorar-lo.

Col·laboradors externs

Ajuntament de Tortosa

Preguntes connectores

Què li passa al nostre barri? Com podem ajudar el nostre barri? Què coneixem dels món de les empreses? Com volem que sigui la nostra empresa? Preparem l’empresa per exposar-la al públic? Com ho podem exposar?

Objectius d’Aprenentatge

1- Investigar i comprendre els canvis, problemes i recursos del nostre barri per promoure la participació ciutadana i la millora comunitària. 2-Identificar i proposar accions per millorar el nostre barri, fomentant la participació activa i la solidaritat comunitària. 3- Explorar i entendre els conceptes bàsics i les funcions del món empresarial amb exemples concrets.