Projecte

VIVIM CONNECTATS O DESCONNECTATS?

Escola Ferreries - Tortosa

Contacte: Cicle Superior

Share
Etapa/Cicle
Primària 3r Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Eines manuals
Durada
entre 10 i 25 hores

Vivim connectats o desconnectats?

Descripció del projecte i de l’obra

El projecte sobre les possibles addiccions a les pantalles és un tema molt important i rellevant en la societat actual. L’abús de les noves tecnologies pot crear una addicció amb efectes negatius en la salut física, mental i emocional de les persones. L’objectiu principal serà conscienciar dels riscos que comporten i prevenir possibles addiccions, afectació en l’atenció, sedentarisme, problemes conductuals i altres. L’obra final consisteix en en portar a terme una campanya de conscienciació sobre el bon ús de la tecnologia i els seus riscos.

Reflexió

És evident que la tecnologia té nombroses virtuts per a les nostres vides i és indispensable que els nostres infants i joves aprenguin a utilitzar-la ja que formarà part de la seva vida personal i professional. Cal tenir en compte, però, que cal fer incís en accions formatives que els ajudin a aprendre a fer un ús racional de la tecnologia en els diferents àmbits de la seva vida. Tot i la dificultat, creiem necessari endarrerir tant com sigui possible el lliurament del primer mòbil intel·ligent a l’infant.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Prendre consciència de la importància de fer un ús adient de les pantalles i dels riscos que aquestes comporten per prevenir possibles addiccions.

Col·laboradors externs

Equip de neuropsicologia de l'HTVC Entitats del barri

Preguntes connectores

-Estem enganxats a les pantalles? -Per què es genera una addicció? -Què li passa al cervell quan tenim una addicció? -Quina és l'edat adequada per a tenir el primer mòbil? -Com podem fer difusió del que hem après?

Objectius d’Aprenentatge

-Reflexionar sobre l'ús adequat dels dispositius digitals. -Prendre consciència del grau de dependència a les pantalles -Conèixer el funcionament del cervell i la seva relació amb les addiccions. -Conèixer les parts del cervell i la part implicada en l'addicció, l'hipotàlam. -Conscienciar sobre en quina edat es pot tenir un mòbil intel·ligent per prevenir possibles conseqüències nocives. -Prendre consciència de com fer un bon ús de les pantalles. -Responsabilitzar a la comunitat de la necessitat de fer un ús adequat de la tecnologia.