Projecte

ELS COLORS

Escola La Lió - Premià de Mar

Contacte: Equip docent d'Infantil

Share
Etapa/Cicle
Infantil
Desafiaments
Salut i Benestar
Tecnologies Maker
Eines manuals
Durada
entre 10 i 25 hores

Com podem sentir els colors?

Descripció del projecte i de l’obra

El nostre projecte està basat en les emocions que evoquen en nosaltres els colors. On trobem colors? Quins colors trobem al nostre entorn? Com i amb què podem crear colors? Són alguns dels reptes abordats. La nostra obra final és l’exposició pictòrica inspirada en l’autor Mark Rothko. A cada obra feta pels infants hi ha un QR amb una explicació oral feta per l'alumnat de tot el procés.

Reflexió

“Els colors de la meva obra em donen alegria, com quan faig pel·lícula els divendres amb el papa, la mama i la meva germana” Infant d'I3.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Aproximar als infants en el món dels colors d'una manera lúdica i multisensorial. Aquest projecte busca desenvolupar la seva creativitat i percepció sensorial, així com fomentar les seves habilitats de comunicació i expressió emocional.

Col·laboradors externs

Museu de l'Estampació de Premià de Mar Gravats Artigas i Senyor Antonio: antic estampador de la Fàbrica La Lió

Preguntes connectores

On trobem els colors? Com podem crear colors? Quins colors representen les meves emocions? Què és un color? Com puc donar a conèixer els colors?

Objectius d’Aprenentatge

Experimentar els colors a través dels sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte) mitjançant activitats pràctiques com pintar, jugar amb materials de diferents textures i observar elements naturals propers als infants. Identificar i reconèixer diferents colors en el l'entorn immediat, associant-los amb objectes, emocions i sensacions. Fomentar que els infants expressin com se senten amb diferents colors, utilitzant el llenguatge verbal i no verbal, per a desenvolupar una connexió entre els colors i les emocions. Expressar-se lliurement i experimentar amb els colors mitjançant la creativitat. Col·laborar i interaccionar a través de projectes en grup, com la creació de murals o la participació en jocs col·lectius relacionats amb els colors.