Projecte

El paper

Escola Enric Grau Fontseré - Flix

Contacte: ceipflix@xtec.com (+34) 977 411 045

Share
Etapa/Cicle
Infantil
Desafiaments
Medi Ambient Justícia Global
Tecnologies Maker
Biomaterials
Durada
entre 10 i 25 hores

Què podem fer nosaltres per aprofitar millor el paper?

Descripció del projecte i de l’obra

Als infants els encanta dibuixar, pintar… A la seva classe cada dos per tres agafaven fulls blancs per fer alguna de les seves obres, però molts d’ells, amb una ratlleta ja acabaven el dibuix perquè els sorgia alguna altra activitat a fer i allí es quedava el paper. A partir de la insistència de la conscienciació per part de la mestra sobre no malbaratar el paper d’aquella manera, un infant va preguntar: però perquè és tan important no gastar el paper? Aquí van sorgir tot d’explicacions per part dels infants, i van voler començar a indagar més sobre el paper i aportar el seu granet de sorra.

Reflexió

"Aquest projecte ha tingut un impacte molt favorable en tots els infants, ja que s’han conscienciat, i amb les seves accions ho han demostrat, sobre la importància d'utilitzar bé el paper, saber com reciclar-lo, no malgastar-lo i conèixer altres formes de crear paper millorant el nostre impacte en el medi ambient”. Olga Lazcano (tutora i4) “Hem après a cuidar més el paper, utilitzar-lo millor, i reciclar-lo per fer-ne de nou. També cuidar millor els arbres”. Queralt Albiach (alumna I4)

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Prendre consciència sobre no malbaratar el paper

Col·laboradors externs

Col·laboracions familiars i Ràdio Local (Ràdio Flix)

Preguntes connectores

-D’on surt el paper? -Com es fabrica el paper? -Com es recicla el paper? -Com es desfà el paper per reciclar-lo? -El plàstic també es recicla? D’on surt el plàstic? -Perquè són tan importants els arbres pels éssers vius?

Objectius d’Aprenentatge

-Explorar els coneixements previs per a començar a investigar sobre l'origen del paper. -Saber explicar els diferents passos de manera cronològica sobre l'elaboració del paper per saber com funciona una fàbrica. -Ordenar els diferents passos del procés per a poder reproduir-lo. -Relacionar i identificar les diferents accions per a fer un bon reciclatge de paper. -Observar vivencialment com podem desfer el paper per reciclar i posar-ho en pràctica. -Conèixer les propietats del plàstic per observar i comprovar si aquest es recicla de la mateixa forma que el paper. -Conèixer i relacionar els diferents motius per la qual els arbres són tan importants els éssers vius. -Ser capaços de fer arribar el missatge que volem donar al nostre entorn per conscienciar-nos de la importància d’utilitzar bé el paper.