Com podem aconseguir un món més just, equitatiu i sostenible?
Descripció del projecte i de l’obra
L'alumnat comença visualitzant un vídeo sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i debat les accions que pot implementar per millorar l’entorn immediat. A partir de les idees que van sorgint, s'organitzen diversos tallers simultanis que implementen accions, i cada alumne escull lliurement a quin participar. Les activitats inclouen reciclar roba (amb un taller de costura), col·laborar amb el rebost de Càritas la Garriga (recollint llet) i una campanya de conscienciació sobre la brutícia al voltant de l’escola (amb fotos denúncia). Els resultats dels tallers es presenten en la Fira.
Reflexió
Alumnat: "Vam aprendre a reciclar roba", "Vam aprendre a cosir a màquina", "Vam veure que l'entorn de l'escola està molt brut", "Vam recollir 300 litres de llet per a la gent que no té recursos", "Ens va agradar moltíssim explicar el nostre ODS amb les caixes desplegables a la fira STEAM de Can Luna". Professorat: Poder triar el producte final i el taller associat segons els seus interessos va ser molt interessant. Plasmar els aprenentatges en la caixa desplegable va ser motivador i incloïa tot tipus de capacitats.
Recursos i materials
Productes vinculats
Logo Escola
LogoSociComunitari
Propòsit del projecte
Sensibilitzar l'alumnat sobre els ODS. Visibilitzar la funció social del voluntariat i la cooperació i fer-los conscients que ells poden formar part.
Col·laboradors externs
Càritas
Preguntes connectores
Què és l'Agenda 2030? Quants euros mensuals costaria que tota la gent de la garriga tingués una dieta digna i equilibrada? Què passaria si s'acabés totes les tonyines dels oceans? Què pots fer tu? Està net l'entorn de l'escola?
Objectius d’Aprenentatge
Identificar què són l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i comprendre la seva importància a nivell global. Desenvolupar habilitats per cercar informació de manera eficient i gestionar adequadament els resultats obtinguts. Preparar i organitzar una exposició pública, mostrant capacitats comunicatives i de planificació. Crear un vídeo mitjançant la tècnica de stop motion, utilitzant el programari associat per a l’edició. Dissenyar i elaborar eines de suport per a una exposició oral, com ara cartells, caixes i visualthinking, per millorar la comprensió del missatge. Analitzar la realitat social de la Garriga, connectant el projecte amb el context local.