Projecte

Crea, canvia la història

Escola Joan Miró - Canovelles

Contacte: lasalla2@escolajoanmiro.com

Share
Etapa/Cicle
Primària 2n Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació Pau i Democràcia
Tecnologies Maker
Tall làser Impressió 3D Biomaterials Eines manuals Audiovisual
Durada
més de 50 hores

La nostra creativitat ha modificat la Història de la Humanitat?

Descripció del projecte i de l’obra

L'alumnat investiga sobre quins invents i avenços del llarg de la història de la humanitat han impactat més sobre la vida de les persones. Paral.lelament fa una recerca sobre què és la creativitat i com funciona. Així mateix realitza una investigació sobre el nostre cervell i quines accions podem fer per potenciar la creativitat.

Reflexió

Ara sabem que la creativitat ha modificat la història de la humanitat i ens ha agradat moltíssim descobrir que la nostra creativitat pot fer-nos canviar i millorar la nostra pròpia vida. La creativitat ens serveix per divertir-nos, comunicar-nos i donar solucions imaginatives als reptes que tenim cada dia. A més, sabem que es fonamental treballar-la i fer-la créixer. Com deia Maya Angelou a la frase d'inici del nostre projecte: "No pots esgotar la creativitat quan més la fas servir més en tens". Reflexió de 4t A

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

Descobrir la importància de la creativitat de les persones al llarg de la Història de la Humanitat.

Preguntes connectores

Què és la creativitat? Com funciona el nostre cervell? Com ha evolucionat per fer-nos tan intel.ligents? Quins fets històrics han marcat la Història? Què és la prehistòria i la història? Quines estapes hi ha? A tots els països/continents es van fer invents? Quins han perdurat fins a l'actualitat?

Objectius d’Aprenentatge

Investigar fets històrics rellevants per identificar els invents i avenços que han tingut un impacte significatiu en la història de la humanitat. Recrear invents importants que han marcat un canvi fonamental en la història, com la impremta o el rellotge solar, mitjançant activitats MAKER i l'ús de maquinari. Explicar el funcionament dels invents recreats i analitzar la repercussió que han tingut en la vida de les persones al llarg del temps. Dissenyar un lema, un logotip i un himne per al projecte, promovent la creativitat i la identitat de grup. Investigar sobre la neurologia, centrant-se en el funcionament del cervell i les accions que poden potenciar la creativitat. Realitzar entrevistes a experts relacionats amb la temàtica del projecte i extreure'n conclusions que enriqueixin el procés d'aprenentatge. Documentar el projecte a la llibreta de projectes i comunicar-ne els resultats a les famílies, afavorint la reflexió i la comunicació dels aprenentatges.