Projecte

JoguiGiroi

Escola Giroi - La Garriga

Contacte: faigiroi@escola-giroi.com

Share
Etapa/Cicle
Primària 1r Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació Justícia Global
Tecnologies Maker
Eines manuals Programació Electrònica lego wedo micro:bit
Durada
entre 25 i 35 hores

Podem inventar una joguina?

Descripció del projecte i de l’obra

El projecte s’inicia després de Nadal, observant anuncis i catàlegs de joguines i reflexionant sobre l’enfocament que es dona a aquests productes. A partir d’aquesta reflexió, l’alumnat pren consciència que les joguines no tenen gènere. A través de la descoberta dels materials i mecanismes que conformen les joguines, es motiva l'alumnat a dissenyar-ne una: S'aprèn a fer anar el Lego Wedo, seguint les instruccions per construir un robot, i posteriorment es familiaritzen amb la Microbit i la seva programació bàsica. Amb aquest bagatge, cada equip cooperatiu dissenya i crea la seva joguina.

Reflexió

Alumna: “M’ha agradat molt fer un robot amb el meu grup i m’ha costat molt però, al final, hem aconseguit fer-lo i fer-lo anar”. Mestra: “És molt engrescador veure com d’una idea inicial, l’equip acaba veient possible la creació de la seva joguina”.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

Propòsit del projecte

Fer una anàlisi crítica de les joguines que ens permeti veure el biaix de gènere que tenen, el consumisme associat als regals de Nadal i el goig de crear un mateix les pròpies joguines.

Col·laboradors externs

Guixot de 8

Preguntes connectores

Com estan fetes les joguines? Com funcionen? Hi ha joguines de nens i de nenes? Com podem fer que totes les joguines siguin tant de nens com de nenes?

Objectius d’Aprenentatge

Prendre consciència que les joguines no tenen gènere i reflexionar sobre els estereotips associats als productes infantils. Identificar i experimentar amb els materials que componen diverses joguines, analitzant-ne les característiques i funcionament. Comprendre el funcionament de joguines a través de la descoberta dels mecanismes i tecnologies que utilitzen. Dissenyar i crear joguines innovadores a partir de la imaginació, integrant la robòtica amb Lego Wedo i la programació bàsica amb Microbit per fer-les funcionar.