Projecte

Les Gestes del B7

Institut Badalona VII - Badalona

Contacte: a8042019@xtec.cat

Share
Etapa/Cicle
ESO 1r Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació Pau i Democràcia
Tecnologies Maker
Tall làser Eines manuals
Durada
entre 35 i 50 hores

Podem viatjar en el temps per conèixer l'Edat Mitjana?

Descripció del projecte i de l’obra

Recreació medieval i biogràfica d'un rei important de la Corona Catalanoaragonesa: Pere II, el Gran. A partir d'un fet contemporani: l'exhumació de les restes mortals del rei Pere II, viatjarem en el temps i descobrirem els fets, els personatges més importants i "modus vivendi" d'aquest període de l'Edat Mitjana.

Reflexió

Docents: L' experiència ha permès gaudir de l’aprenentatge de l’Edat Mitjana des de molts punts de vista; fer l'acompanyament als alumnes en aquest viatge ens ha permès crear vincles més forts. Alumnes: Ens ha interessat cercar informació d'un personatge històric i interpretar-lo: indumentària, parla, ofici, relacions... Representar la vida d’un rei, ens ha fet entrar en el període d'una manera personal i protagonista. Ens motiva més perquè hem treballat amb companys/es amb qui no havíem treballat mai.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola

LogoSociComunitari

Propòsit del projecte

Acostament a l'Edat Mitjana d'una manera vivencial mitjançant projecte col·laboratiu de transversalitat., posant-se a la pell dels protagonistes del període tractat.

Col·laboradors externs

Tallers i recreacions històriques del Camp d'Aprenentatge dels Monestirs del Cister.

Preguntes connectores

- Què en sabem de l'Edat Mitjana? - Quin llegat tenim d'aquest període? - Els avenços tecnològics ens permeten reconstruir la història? - Què hem descobert?

Objectius d’Aprenentatge

- Aprofundir en el coneixement sobre l’Edat Mitjana a Catalunya. - Fomentar la creativitat i la interpretació. - Reconèixer espais geogràfics on hi ha petjada d'aquest període mitjançant sortides. - Treballar destreses comunicatives escrites i orals amb diversa tipologia textual i conèixer diferents gèneres literaris. - Crear escenografia i atrezo amb eines maker.