Projecte

La cursa pel planeta

Institut Les Marines - Castelldefels

Contacte: projectefaig@inslesmarines.net

Share
Etapa/Cicle
ESO 1r Cicle
Desafiaments
Tecnologia i Comunicació
Tecnologies Maker
Eines manuals
Durada
entre 10 i 25 hores

Som al 2050 i ens hem quedat sense electricitat ni combustibles fòssils. Cal trobar una energia alternativa pel funcionament dels cotxes.

Descripció del projecte i de l’obra

En aquest projecte es treballen les energies netes i renovables, els ODS, el procés tecnològics i alguns aspectes de l’àmbit cientificotecnològic com l’aerodinàmica, la 3a llei de Newton i el càlcul de la velocitat. Cada grup crea el seu propi cotxe tenint en compte tots aquests aspectes i es fa una cursa per veure quin és el cotxe més eficient. A partir d’aquesta es calcula la velocitat del cotxe. Finalment, es fa un recull de tot el projecte amb un pòster.

Reflexió

Aquest projecte remou en el nostre alumnat reflexions profundes sobre la societat que ens envolta, explorant i generant debat sobre els combustibles fòssils, les energies renovables i el canvi climàtic. "Gràcies a aquest projecte he pogut entendre millor a l’alumnat i he pogut empatitzar amb ells i elles, les seves inquietuds i neguits. M’ha agradat veure com se’ls ilumina la mirada quan són capaços de resoldre els problemes que es van trobant pel camí." reflexió d'una docent.

Recursos i materials

Productes vinculats

Logo Escola